Traduce el blog a cualquier idioma Buscar en este blog
 

jueves, mayo 22, 2008

Presentación Passarel·la Cuitat de Palma

Palma, 22 de maig de 2008.- El 5 de juny ha estat designat per la ONU Dia Mundial de Medi Ambient. Amb aquesta iniciativa, es pretén fomentar la sensibilització mundial per a promoure l’atenció i l’acció política sobre el medi ambient. La Regidoria de Medi Ambient, Economia i Treball de l’Ajuntament de Palma es suma a aquesta iniciativa internacional i ho fa a través de la Passarel•la Ciutat de Palma, un esdeveniment de moda amb el qual la capital balear pretén sensibilitzar a la societat sobre un tema de plena actualitat, convertint la moda en protagonista activa en la protecció del medi ambient.

El canvi climàtic es la gran estrella dels temes ambientals. Els seus efectes són constatables i n’hi ha qui diu que s’agreujarà. El canvi climàtic és un problema real que hem de veure com una oportunitat de millora dels nostres hàbits, com a ciutadans, com a empresaris i com a administració responsable.

Els ciutadans i també l’administració tenim molt a dir per evitar l’acceleració del canvi climàtic. Tots tenim molt a fer a nivell europeu, estatal, autonòmic, insular i local. L’Ajuntament, en aquest sentit, és un organisme que pot fer molta feina per ajudar a preservar el medi ambient, ja que és l’administració més propera al ciutadà. Des de l’Àrea de Medi Ambient, Economia i Treball feim feina per millorar la qualitat de l’aire que respiram, per millorar el sistema de recollida de residus a les nostres cases, per educar en valors.

Les circumstancies que vivim provoquen que el medi ambient sigui un tema viu i actual per a la societat. Aquesta situació requereix una resposta educativa (educar en valors) i de sensibilització ambiental. Només d’aquesta manera aconseguirem una societat més respectuosa amb les persones i també amb la naturalesa.

La Passarel•la Ciutat de Palma és un esdeveniment que neix amb la intenció de sensibilitzar els ciutadans sobre el medi ambient i promoure “pensar en verd” a l’hora de consumir menys aigua, de generar residus, de consumir productes ecològics, de reciclar productes o de vestir-mos amb teixits respectuosos amb la natura.

OBJECTIUS DE LA PASSAREL•LA CIUTAT DE PALMA

Els objectius que pretenem aconseguir amb aquest esdeveniment són:

• Mediambientals

o Presentar a la societat una moda sostenible i ecològica basada en fibres naturals i teixits tradicionals de Mallorca sense cap tipus d’additiu químic o sintètic.

o Donar a conèixer una producció respectuosa amb el medi ambient i els drets humans de les persones que els confeccionen.

o Donar a conèixer que l’Ajuntament de Palma i la resta d’entitats col•laboradores són organitzacions amb responsabilitat social i mediambiental.

• De promoció econòmica

o Donar a conèixer el sector de la moda; és un sector estratègic per promoure una cultura de sostenibilitat medioambiental. El sector de la confecció a les Illes Balears està compost per més de 4.000 empreses de les quals aproximadament un 30% és troben ubicades a Ciutat.

o Promoure l’activitat tèxtil, confecció, calçat i cuiro; de les 300 empreses ubicades a les Illes, 134 és concentren a Palma. La major part d’aquestes empreses són PiMEs. A l’àmbit balear, l’activitat tèxtil engloba a tots els professionals relacionats amb la confecció, pelleteria; preparació, adobat i acabat del cuiro, fabricació d’articles de marroquineria i viatge; albarderia, fabricació de talabards i sabateria.

o Promocionar el sector de la moda i els teixits tradicionals per dinamitzar la indústria local i promoure un major nombre de llocs de feina especialitzats.

o Donar un impuls als joves valors locals del disseny de moda.

Per organitzar aquest esdeveniment comptam amb l’ajuda i patrocini d’altres institucions i empreses privades. Totes elles són organitzacions compromeses amb el medi ambient i amb Mallorca.

Aquestes institucions, associacions i empreses són:

o Regidoria de Medi Ambient, Economia i Treball – IMFOF

o Conselleria de Turisme – IBATUR

o Departament de Medi Ambient del Consell de Mallorca

o Conselleria de Medi Ambient

o C&A

o Sa Nostra

o Es Baluard

o IB3

o Port Adriano

o Amic Hotels

o Audi

o Bacardi

o AFACA (Associació de Fabricants i Auxiliars del Calçat)

o Ursula Mascaró

El món de la moda, i Palma, la capital de Mallorca, no es poden mantenir aliens a la tendència social que intenta integrar els valors de respecte al medi ambient. A Passarel•la Ciutat de Palma, dissenyadors independents formats a Mallorca mostraran dissenys elaborats amb fibres naturals. Els dissenys ecològics que es podran veure a la passarel•la seran els de:

• Dissenyadors locals emergents i consagrats:

o Alberto Tous

o Marga Payeras

o Lorena Fernández

o Manisha Budharani

o Estefanía Borrás

• Dissenyadors nacionals

o Sita Murt

• Firma internacional

o C&A

• Models

o María José Suárez

o Carolina Cerezuela

o Eva González

o Ana Garau

o Godeliv

o Kelly Steel

o Concursantes del programa “Supermodelo 2008”

Aquests dissenyadors presentaran les seves col•leccions de tardor-hivern sota el leit motiv de la moda ecològica feta amb fibres naturals respectuoses amb el medi ambient i els drets humans dels treballadors. Els dissenyadors conjuguen creativitat i medi ambient.

Amb el medi ambient podem mantenir una relació creativa i que sigui font d’inspiració. Podem ser creatius i innovadors quant a l’aplicació de formes per preservar-lo i de gaudir dels recursos que ens ofereix. Així, per exemple, ja es parla de “l’ecomoda” i d’instaurar un segell verd que garanteixi l’absència de substàncies tòxiques i el respecte pel medi ambient. La Passarel•la Ciutat de Palma, a més, comptarà amb una sèrie d’elements que giraran entorn al medi ambient : vins ecològics, corners dels productes patrocinadors, tallers de patchwork...

No hay comentarios: